Over het atelier

Wie zijn we?

Printstudio 868 is in de eerste plaats het persoonlijke atelier van Anna Rubbens, een illustratrice, en mezelf, Vladimir Ivaneanu, een graficus.

Een kunstenaar kan zich pas ten volle ontwikkelen als hij of zij aan niets anders hoeft te denken dan zijn of haar artistiek werk. Om dit te kunnen doen, heb je iemand nodig die jou de hiervoor nodige tijd en ruimte geeft. In het verleden vervulden familie en vrienden deze rol voor ons, nu helpen Anna en ik elkaar.

Graag willen we op onze beurt die mogelijkheid bieden aan andere kunstenaars met een hart voor grafiek, illustratie en/ of theater.

Daarom stellen we met veel plezier ons atelier open voor wie graag met grafiek aan de slag wil, maar daar thuis niet voldoende tijd, ruimte en/ of accommodatie voor heeft.


Wat zijn we?

Printstudio 868 is een niet-toxisch atelier en probeert een zo breed mogelijke waaier aan technieken aan te bieden.

Anna verdiept zich in diepdruk, Vladimir in hoogdruk en riso. Maar we hebben ook een degelijke basiskennis zeefdruk en monotype. We zijn ook niet te beroerd om nieuwe technieken onder de knie te krijgen, zolang ze maar niet-toxisch zijn.

Wij zijn geen meesterdrukkers die drukken in opdracht van kunstenaars, maar wij zijn zelf kunstenaars die graag onze passie voor grafiek willen delen met anderen en doorgeven. We willen vooral de mensen zelf aan het drukken zetten en de nodige hulp daarbij bieden in de vorm van begeleiding of workshops op maat. Maar heb je door tijdsgebrek geen mogelijkheid om iets zelf te drukken, helpen we je wel graag uit de nood.

Heb je interesse in ons aanbod?
Neem dan een kijkje op onze faciliteiten.


Werken in Printstudio 868?

Komen werken bij ons moet een beetje  aanvoelen als thuiskomen in het gedroomde grafiekatelier. Een goed uitgeruste plek, waar niet teveel volk in rondloopt, zodat je je ten volle kunt focussen op je werk, maar waar wel altijd kennis en begeleiding in de buurt zijn als je het nodig hebt.

Als je graag in het atelier wilt komen werken, vinden we een eerste ontmoetingsgesprek en bezoekje een must. We zijn niet zozeer een open werkplek die diensten aanbiedt, maar eerder een goed uitgeruste coworking space waarin kennis en ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Bij ons komen werken moet een beetje aanvoelen alsof je even op residentie bent.


Er is meer!

Naast een atelier is Printstudio 868 ook een plek die inzet op het aanbieden van context en educatie. In het atelier is er niet enkel gelegenheid om te werken, maar ook om inspiratie op te doen, zich te verdiepen in de wondere wereld van grafiek of erover bij te leren via de verschillende collecties, lezingen, workshops, rondleidingen en tentoonstellingen.

Printstudio 868 is dus niet enkel een grafiekplek voor de beoefenaars maar evenzeer voor de bewonderaars.

Wil je graag met een groepje vrienden/ vriendinnen of met een klasgroep het atelier bezoeken, meer te weten komen over grafiek en dit eventueel ook proefondervindelijk ervaren? Dan kunnen we jou daar zeker bij helpen.


Interesse?

Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd?
Stuur ons een mailtje, dan nemen we snel contact met je op!