Vlakdruk

Wat?

De meest populaire vlakdruktechniek is litho en heeft in de 19e eeuw de moderniteit mee vormgegeven. Bij vlakdruk wordt een tekening aangebracht op een vlakke drukplaat. En vervolgens afgedrukt. Afhankelijk van de gebruikte vlakdruktechniek kan een beeld 1 (= monotype) of meerdere keren identiek worden gedrukt.


Vlakdruk in Printstudio 868

Aangezien voor lithografie nog geen niet-toxisch alternatief bestaat, kan je dit niet toepassen in ons atelier. Er is wel de mogelijkheid om te werken of te experimenteren met pronto plate, een alternatief voor lithografie, offsetplaten en/ of monotype.


Materiaal?

In het atelier zijn de volgende materialen aanwezig:

  • Een contrapers met een drukbed van 70 cm op 95 cm
  • Een grote etspers met een drukbed van 130 cm op 280 cm
  • Kleine en grote inktrollen
  • Pronto Plates
  • Arabische gom en sponzen
  • Een droogrek

Kost?

Aangezien grafiek, maar zeker diepdruk, een traag medium is, werken we niet met een ter beschikking stelling per uur. Dit geeft te veel stress, zeker als je de eerste uren nog platen e.d. moet voorbereiden. We stellen de accommodatie steeds per blokken van 5u (=dagdeel) ter beschikking en dit aan een vaste prijs. Zo heb je alle ruimte en tijd om rustig te kunnen werken.

Inbegrepen: In deze prijs zit het gebruik van het atelier gerekend, toegang tot inktrollen, Arabische gom, sponzen en kuismateriaal.

Niet inbegrepen: individuele gebruiksmaterialen zoals tekenmaterialen, handschoenen, inkten en papier breng je zelf mee. Pronto plates kan je zelf aankopen bij Polymetaal of gebruik je van het atelier tegen een op voorhand besproken bedrag.

Bekijk hier de prijslijst